Hvordan får man et ceritifikat?

Hvis I som virksomhed ønsker en OEKO-TEX® certificering, skal det ske gennem et OEKO-TEX®-godkendt institut. I Danmark er det Teknologisk Institut.

I skal ansøge om certificering af ét produkt eller en gruppe af produkter.

For tekstile produkter samt læder og pels

For kemikalier ECO PASSPORT

Generel procedure:

Når vi har modtaget det produkt, eller gruppe af produkter I ønsker at få certificeret samt ansøgning og dokumentation, undersøger vi produktet for sundhedsskadelige kemikalier og om dokumentationen tilstrækkelig. Dokumentation kan være kopi af STANDARD 100 by OEKO-TEX® certifikat på anvendte komponenter, produktbeskrivelse, MSDS og CAS.nr. på kemikalier. Når alt er gennemgået og kravene overholdt, udsteder vi et certifikat, som gælder for ét år ad gangen.

Derefter kan I mærke og markedsføre varen med OEKO-TEX® som viser at varen er godkendt af os.

Vi foretager ét kvalitetssikringsbesøg (audit) hos indehaveren af certifikatet og/eller på produktions-stedet ved oprettelse af et nyt certifikat og derefter hvert 3. år. Der fortages kun ét besøg per certifikatindehaver uanset om I har ét eller otte certifikater.


For mere information


Se Oeko-Tex® Associations hjemmeside for information på engelsk og tysk.

Se Buying Guide (Einkaufsführer) som er leverandør-oversigt med søgefunktion over certificerede materialer og artikler. Der kan I også se listen over godkendte OEKO-TEX® institutter i Europa samt Japan.