name

Organisation

Idéen med OEKO-TEX®-ordningen er, at OEKO-TEX®-varerne skal være af materialer, der ikke kan give skadevirkning på personer, og som forbrugerne derfor kan have tillid til at bruge.


Om foreningen

OEKO-TEX® er en frivillig mærkningsordning, der styres af den internationale OEKO-TEX®-forening, OEKO-TEX® Association. Foreningen reviderer og fastlægger kravene i mærkningen løbende. Den består p.t. af 15 tekstilinstitutter med repræsentation i 60 lande i Europa, Asien, Afrika, Nord- og Sydamerika samt Australien. I Danmark er det Teknologisk Institut, der har ansvaret for OEKO-TEX®.

Mærkningsordningen blev skabt i 1992 af den internationale OEKO-TEX®-forening, OEKO-TEX® Association. I dag samarbejder institutter i 16 lande i hele verden om at nå de mål, som OEKO-TEX®-foreningen løbende sætter.

Foreningens stiftere er det østrigske institut OeTI, det tyske institut Hohenstein og det schweiziske institut Testex. OEKO-TEX®-foreningen er opbygget på basis af standarder, der oprindelig er udviklet af det østrigske institut. Sekretariatet i Zürich tager sig af juridiske spørgsmål.

Se medlemsinstitutterne på www.OEKO-TEX.com