name

STeP

Certificering i henhold til STeP by OEKO-TEX®

STeP by OEKO-TEX® er et uafhængigt certificeringssystem for brand owners, detailhandlere og producenter fra tekstil- og læderindustrien. Certificeringen er for produktionsfaciliteter i alle forarbejdningstrin, der ønsker at kommunikere deres miljø-venlige tiltag eksternt på en troværdig og gennemsigtig måde. Alle tekstilvirksomheder kan certificeres, for eksempel fiberfabrikation, spinderier, væverier, strikkerier, farverier, producenter af færdigt tøj, skum- og madrasproducenter og logistikcentre. Også i læderindustrien kan alle processer certificeres, fra beamhouse til garveri til producenter af ​​færdige artikler.

 


I modsætning til andre certificeringssystemer muliggør STeP et integreret overblik over produktionsforholdene set ud fra bæredygtige perspektiver. De uafhængige OEKO-TEX® -institutter, som Teknologisk Institut Tekstil, DK, udfører analyserne og scoringen i 6 moduler:

 • Kemikaliehåndtering

 • Miljømæssige forhold (måling på luft og vand)

 • Miljøhåndtering 

 • Socialt ansvar

 • Kvalitetsstyring

 • Sundhed og sikkerhed på arbejdspladsen

STeP-scoringssystemet har tre forskellige niveauer:

Niveau 1 = Overholdelse af kravene på indgangsniveau 

Niveau 2 = God implementering med yderligere optimeringspotentiale

Niveau 3 = Ideel implementering i form af eksempler på bedste praksis (Best Available Technology)

Kvalificerede OEKO-TEX®-auditorer evaluerer de seks moduler ved hjælp af dette scoringssystem, blandt andet ved at vurdere mere end 300 forskellige spørgsmål som virksomheden skal svare på. Den endelige scoringsværdi for en produktionsenhed beregnes som gennemsnittet af alle individuelle modulresultater.

Din vej til STeP-certificering

 1. Udfyld ansøgningsskemaet og bekræft de generelle brugsvilkår (GTU).

 2. Når du har modtaget adgangskoden fra dit valgte OEKO-TEX® -institut, skal du gennemføre det webbaserede STeP-vurderingsværktøj.

 3. Dit OEKO-TEX®-institut evaluerer de oplysninger du giver, og de dokumenter du indsender.

 4. Dit OEKO-TEX®-institut kontrollerer de registrerede data ved et kontrolbesøg på din produktionsenhed.

 5. Dit OEKO-TEX® -institut laver en detaljeret revisionsrapport, inklusive den endelige vurdering, og udsteder STeP-certifikatet, der er gyldigt i 3 år.

I løbet af certifikatets 3-årige periode kontrollerer dit OEKO-TEX® -institut rutinemæssigt for overholdelse af de krævede kriterier på produktionsfaciliteterne og analyserer eventuelle fremskridt. Dette finder sted under anmeldte audits og uanmeldte audits.