name

OEKO-TEX® Standarder

OEKO-TEX® tilbyder virksomheder i tekstil- og læderindustrien forskellige certifikater og tjenester med det formål at verificere produkternes sikkerhed og deres produktionsprocesser for sundhed og miljø. Uafhængige OEKO-TEX® -institutter, som Teknologisk Institut i Danmark, tester tekstiler og læder for skadelige stoffer på alle forarbejdnings niveauer og certificerer de miljømæssige og socialt ansvarlige produktionsforhold for produktionsfaciliteter. OEKO-TEX® -institutterne har tilladelse til at udføre tests og revisioner i overensstemmelse med internationalt standardiserede retningslinjer. For at sikre lovbestemt overensstemmelse med forbruger- og miljøbeskyttelse opdateres og udvides kriteriekataloget løbende. Oplev alle OEKO-TEX®  standarder her:


MADE IN GREEN

MADE IN GREEN-mærkaten identificerer tekstiler, der er testet for skadelige stoffer, og som er fremstillet under bæredygtige og socialt ansvarlige forhold.

STANDARD 100

Alle typer tekstiler, der er testet for skadelige stoffer, fra garn til det færdige produkt, kan være mærket med STANDARD 100 produktmærket.

LEATHER STANDARD

Produktetiketten LEATHER STANDARD er specifikt skræddersyet til læderartikler, der er testet for skadelige stoffer. Certificering kan tildeles for halvfabrikata af læder, færdigt læder, materialer af læderfiber op til færdige artikler og tilbehør

STeP

STeP certificerer produktionsfaciliteter, der fremstiller tekstil- og læderartikler under bæredygtige produktionsbetingelser.

DETOX TO ZERO

Analyseværktøjet til virksomheder inden for tekstil- og læderproduktion optimerer og overvåger kemikaliehåndtering og spildevandskvalitet i forbindelse med Greenpeace DETOX-kampagnen.

ECO PASSPORT

ECO PASSPORT identificerer kemikalier, farvestoffer og hjælpestoffer, der anvendes i tekstil- og læderindustrien, som ikke er sundhedsskadelige og miljøvenlige.