ECO PASSPORT by OEKO-TEX®

ECO PASSPORT by OEKO-TEX® er et uafhængigt certificeringssystem for kemikalier, farvestoffer og hjælpemidler, der anvendes i tekstil- og læderindustrien. I en proces analyseres i flere trin, om hver enkelt ingrediens i det kemiske produkt opfylder de lovbestemte krav, og at det ikke er skadeligt for menneskers sundhed. Både producenter og distributører værdsætter ECO PASSPORT som et troværdigt bevis på bæredygtig tekstil- og læderproduktion.

  • En certificering for farvestoffer, pigmenter, kemikalier og hjælpemidler til tekstil og læderproduktion for producenter og forhandlere.
  • Farvestoffer, pigmenter, kemikalier og andre hjælpemidler som er nævnt i et ECO PASSPORT, har opnået en forhåndsgodkendelse af OEKO-TEX® som reducerer testomfanget på senere procestrin.

Hvad angiver certifikatet?

Certificeringssystemet ECO PASSPORT er designet til producenter af proceskemikalier og kemiske forbindelser. Læder- og tekstilkemikalier certificeret i henhold til ECO PASSPORT, er testet for skadelige stoffer i kritiske koncentrationer som anført i ECO PASSPORT-standarden. Mærket giver også gennemsigtigt bevis for, hvilke artikler der opfylder kriterierne for humanøkologisk, ansvarlig tekstil- og læderfremstilling. En gang om året opdaterer OEKO-TEX® de forbudte stoffer og grænseværdier og udvider kriterierne til at omfatte nye i hht. opdagelser som videnskaben har gjort eller lovbestemte krav.

Hvilke produkter kan certificeres?

Alle kemikalier, farvestoffer og hjælpestoffer, der anvendes til fremstilling af tekstiler og lædermaterialer, kan certificeres i henhold til ECO PASSPORT. Dette inkluderer også branchespecifikke formuleringer (kemiske forbindelser) til tekstil-, læder- og beklædningsindustrien.

 

Her kan du hente relevante dokumenter om ECO Passport by OEKO-TEX®

Standard - ECO Passport by OEKO-TEX®

Fact Sheet - ECO Passport by OEKO-TEX®

Application - ECO Passport by OEKO-TEX®

B2B Brochure - ECO Passport by OEKO-TEX®