name

STeP by OEKO-TEX®

STeP by OEKO-TEX®  (Sustainable Textile Production) står for bæredygtig tekstil- og læderproduktion og er et modulært certificeringssystem til produktionsfaciliteter i tekstil- og læderindustrien. Målet med STeP er at implementere miljøvenlige produktionsprocesser på lang sigt, forbedre sundhed og sikkerhed og fremme socialt ansvarlige arbejdsforhold på produktionssteder. Målgrupperne for STeP-certificering er tekstil- og læder producenter samt brands og detailhandlere.

  • En transparent og pålidelig certificering af bæredygtig produktion, som er under løbende udvikling.
  • En omfattende analyse af alle relevante områder - kemikaliestyring, håndtering af miljøbelastning, miljøledelse, arbejdsmiljø og - sikkerhed, social ansvarlighed (CSR) samt kvalitetsstyring.
  • En certificering for produktionsfaciliteter i alle forarbejdningstrin fra fiberproduktion, spinderier, væverier, strikkerier, farverier, trykkerier, efterbehandling som fx coating samt systuer eller anden forarbejdning til færdige varer.

Certificering for hele tekstil- og læderproduktionskæden

STeP fokuserer på certificering af hele produktionskæden inden for tekstil- og læderområdet.

Tekstilproducenter fra alle forarbejdningsniveauer kan certificeres, lige fra fiberproduktion over spinding, vævning, strikning til trykning, farvning og efterbehandling. I læderindustrien kan alle processer som garvning, re-tanning, farvning, fat liquoring, efterbehandling og efterfølgende forarbejdningsprocesser certificeres. Distributører og producenter af tilbehør, skum og møbler kan også ansøge om STeP-certificering.

Hvad betyder certificeringen?

STeP adskiller sig fra andre certificeringssystemer, fordi det i stedet for kun at overveje individuelle bæredygtighedsaspekter, inkluderer en omfattende analyse og vurdering af produktion betingelserne. STeP analyserer alle vigtige områder i en virksomhed ved hjælp af 6 moduler:


  1. Kemikaliestyring

  2. Miljømæssige forhold

  3. Miljøhåndtering

  4. Socialt ansvar

  5. Kvalitetsstyring

  6. Sundhed og sikkerhed på arbejdspladsen

Her kan du hente relevante dokumenter om STeP by OEKO-TEX®

Standard - STeP by OEKO-TEX®

Fact Sheet - STeP by OEKO-TEX®

B2B Brochure - STeP by OEKO-TEX®